Sari la conținut

 Trenuleţe în miniatură în gara din Braşov

Exact ca fraţii lor mai mari, trenurile de persoane în miniatură, sau cele de transport marfă, au atras imediat privirile curioşilor. Printre cei care şi-au expus machetele, se numără şi George Tofan, mare pasionat de modelismul feroviar. Pentru expoziţie, a făcut manual la scară mică, macheta depoului Ciceu din Regioanala Braşov, la care a folosit atât metal, pânză, lemn dar şi subansamble cumpărate din comerţ. Întreaga machetă la care a lucrat aproape 4 ani,   l-a costat pe George peste 1.500 de euro.

Toţi vizitatorii au studiat îndeaproape garniturile de tren expuse. "E foarte frumoasă, ne place pentru că e mult de muncă la ea şi e foarte complicată", spune un vizitator.

"Foarte frumoase şi lucru de migală, răbdare şi de ce să nu fim sinceri şi bănuţi, că e un hobby cam scump", adaugă o braşoveancă. 

Expozanţii sunt membrii ai Asociaţiei de Modelism Feroviar Braşov şi deşi recunosc faptul că un astfel de hobby costă mii de euro de investiţie, aceştia spun că merită toţi banii.

"Nu este nimic standard, nu este nimic preluat din alte părţi, este numai imaginaţie, este numai ceea ce viseză noaptea şi faci a doua zi dimineaţa...Şi e foarte scump, costurile sunt mari", susţine Călin Todor - preşedintele Asociaţiei Modelism Feroviar Braşov 1873.

Toţi cei care doresc să privească machetele o pot face până la sfârţitul acestei săptămâni, în gara Braşov. Intrarea este liberă.