Clujul are un nou plan de dezvoltare

Data publicării:
dezvoltare cluj

Centura Mănăştur-Apahida va ocoli oraşul prin zona de sud şi va lega cel mai mare cartier al Clujului de centura Vâlcele - Apahida.

"Inelul sud de circulaţie a municipiului care porneşte de la nodul N traversează Calea Turzii, trece prin Borhanci, ajunge la Selgros şi se îndreaptă spre centura Vâlcele - Apahida. Cu menţiunea că, din acest inel, vor exista ramificaţii cu ceea ce înseamnă oraş, adică cu Zorilor, cu Gheorgheni, cu Mănăştur", a afirmat primarul Emil Boc.

Noul Plan Urbanistic General prevede şi două centuri care să fluidizeze traficul spre şi dinspre comuna Floreşti, dar şi o variantă ocolitoare a comunei Baciu. De asemenea, acesta prevede şi înfiinţarea a trei noi parcuri, întinse pe o suprafaţă de 90 de hectare.

"E vorba de parcul Hoia, care va include şi Muzeul Etnografic şi este pe o suprafaţă de 50 de hectare. Al doilea parc este denumit generic parcul Mănăştur - Sud pe pârăul Ţiganilor şi este o pădure-parc de 20 de hectare şi în final al treilea parc, parcul est, în zona lacurilor din Gheorgheni", a mai precizat edilul Clujului. 

Autorităţile locale au inclus în noul plan de dezvoltare al oraşului şi realizarea unui nou cimitir de 30 de hectare în zona Moş Ion Roată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri