Sari la conținut

Clujul are un nou plan de dezvoltare

Centura Mănăştur-Apahida va ocoli oraşul prin zona de sud şi va lega cel mai mare cartier al Clujului de centura Vâlcele - Apahida.

"Inelul sud de circulaţie a municipiului care porneşte de la nodul N traversează Calea Turzii, trece prin Borhanci, ajunge la Selgros şi se îndreaptă spre centura Vâlcele - Apahida. Cu menţiunea că, din acest inel, vor exista ramificaţii cu ceea ce înseamnă oraş, adică cu Zorilor, cu Gheorgheni, cu Mănăştur", a afirmat primarul Emil Boc.

Noul Plan Urbanistic General prevede şi două centuri care să fluidizeze traficul spre şi dinspre comuna Floreşti, dar şi o variantă ocolitoare a comunei Baciu. De asemenea, acesta prevede şi înfiinţarea a trei noi parcuri, întinse pe o suprafaţă de 90 de hectare.

"E vorba de parcul Hoia, care va include şi Muzeul Etnografic şi este pe o suprafaţă de 50 de hectare. Al doilea parc este denumit generic parcul Mănăştur - Sud pe pârăul Ţiganilor şi este o pădure-parc de 20 de hectare şi în final al treilea parc, parcul est, în zona lacurilor din Gheorgheni", a mai precizat edilul Clujului. 

Autorităţile locale au inclus în noul plan de dezvoltare al oraşului şi realizarea unui nou cimitir de 30 de hectare în zona Moş Ion Roată.