Sari la conținut

Concurenţă mare la examenul de rezidenţiat

Subiectele au fost aduse şi păzite de zeci de jandarmi care au asigurat ordinea pe toată durata examenului. Candidaţii au intrat în săli la ora 8:00, cu două ore înainte de începerea concursului şi au avut la dispoziţie patru ore să rezolve testul.

„Timpul alocat nu a fost suficient la 200 de intrebări. Întrebările destul de dificile, efectiv îţi iau timp să gândeşti”, a declarat unul dintre candidați la ieșirea de la examen.

Cea mai mare concurenţă a fost în Cluj-Napoca la domeniul Farmacie, unde 71 de candidaţi au concurat pentru cele 26 de locuri diponibile. O concurenţă de aproape 3 candidaţi pe un loc a fost şi la medicină dentară. Emoţiile au fost mari nu doar pentru candidaţi, ci şi pentru cunoştinţele lor care i-au aşteptat la ieşire.

Cele mai multe locuri şi posturi disponibile au fost la specializările de la facultatea de medicină generală. Concursul de rezidenţiat s-a desfăşurat simultan în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. La examen au participat peste 5.600 de candidaţi care au concurate pentru a acopa unul din cele 3.909 de locuri şi posturi disponibile.