Controale în spitalele din județ

Data publicării:
controale spitale

Reprezentanţii Sanitas Cluj susțin că însă că problemele din unitățile medicale nu vor fi descoperite în urma acestor controale, întrucât o parte dintre angajaţii direcţiei fac parte şi din consiliile de administraţie ale spitalelor vizate. Aceștia spun că ar fi fost normal ca toate controalele unităţilor sanitare să fie realizate de membri ai Corpul de control al Ministerului Sănătăţii şi nicidecum de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică din fiecare judeţ.

"Problema stă în felul următor, că la nivelul direcţiilor de sănătate publică, o parte din angajaţi, începând cu directorii executivi şi nu numai fac parte din consiliile de administraţie a unor spitale din judeţul respectiv, ori făcând parte am mari semne de întrebare că o să fie un control real care să scoată în evidenţă deficienţele", declară Ştefan Roman, lider Sanitas Cluj.

Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Cluj, în spitale vor fi trimise echipe formate din 2 specialişti din cadrul direcţiei, care urmează să controleze stocurile de medicamente, starea echipamentelor medicale, dar şi listele cu personalul de gardă pentru perioada care urmează.

"Nu se pune problema la acest moment de sancţiuni, decât dacă constatăm deficienţe majore", spune Dorina Duma, director executiv al DSP Cluj.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca susţine că astfel de controale sunt la ordinea zilei în cadrul unităţii sanitare şi nu sunt motive de îngrijorare.

"Noi asigurăm aprovizionarea cu medicamente, pentru desfăşurarea activităţii spitalului şi pentru UPU. Niciodată nu am rămas să nu avem medicamente în farmacie", declară Monica Costin, director de îngrijiri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

În județul Cluj trebuie verificate în următoarele 4 zile, 17 instituţii sanitare. Ministrul Eugen Nicolăescu a dispus ieri efectuarea acestor verificări în toată țara, pentru a depista neregulile semnalate în ultima perioadă atât de medici, cât și de pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri