Elevii primesc mere de săptămâna viitoare

Data publicării:
elevi mere

Elevii din judeţul Cluj vor avea în curând pe bănci lapte, corn, dar şi mere. Părinţii spun că fructele sunt foarte bune pentru sănătatea copiilor. Unii dintre ei consideră însă că banii alocaţi programelor de distribuire gratuită a acestor alimente ar putea fi folosiţi în scopuri mai bune.

Directorii unităţilor de învăţământ spun că programul "Mere în şcoli" a avut succes la copii anii trecuţi. Aceştia speră doar ca în acest an să nu întâmpine din nou problemele din trecut.

"În urmă cu câţiva ani au fost probleme cu firme, care au încercat să aducă mere pe trei zile, pe care nu le putem depozita la şcoli, mai ales când este o cantitate mare. Dar când au venit la timp, au fost extrem de bine primite de copii şi este un supliment nutritiv bine primit", spune Gheorghe Berar, directorul Şcolii Gimnaziale „Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.

"Ar trebui să înceapă, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Dacă nu, la începutul semestrului II, vor fi un număr de 48.635 de copii care vor beneficia de acest program", declară Mariana Pop, inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

La licitaţia pentru distribuirea fructelor s-a înscris o singură firmă.

"Având în vedere că e o singură firmă, nu mai e cazul de contestaţii. Programul va fi în valoare de 1,2 milioane de lei și va dura 85 de zile, adică până la finalul anului şcolar", anunță Horea Uioreanu, preşedintele Consiliul Județean Cluj.

Acesta este al treilea an în care elevii clujeni primesc mere gratuite prin programul guvernamental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri