Sari la conținut

Fitness pe bani de la buget

Primele opt aparate de fitness au fost montate în Parcul Central în 2009. Zeci de clujeni le folosesc de atunci, în fiecare zi.

"De trei ani jumate fac încontinuu şi s-a dus tensiunea, kilogramele în plus şi mă simt bine, nemaipomenit", spune un clujean. Vine aici de două ori pe săptămână. "Cam 45 de minute, le număr şi am cam 3.000 de mişcări", completează bărbatul. "Sunt foarte eficiente pentru cine vrea să facă, nu mai trebuie să meargă la sală. Aici e aer liber. Eu tot a doua zi sunt prezent aici", spune un alt clujean.

Succesul de care se bucură aparatele deja montate a determinat autorităţile să extindă proiectul.

"Vom semna un nou acord-cadru pe doi ani de zile, în valoare de 2 milioane de lei, prin care vom extinde programul şi în alte parcuri", a precizat Iulia Perşa, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca.

"Aparatele de fitness destinate uzului în spaţiul public sunt special construite. Există firme specializate în producţia acestor echipamente, sunt extrem de fiabile. Sunt dotate cu un grad ridicat de rezistenţă la vandalizare. Din toate aceste modificări, rezultă şi diferenţele de preţ între un aparat de interior şi unul de exterior", a explicat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Sunt însă şi clujeni care consideră că investiţia este prea mare pentru bugetul oraşului. "Părerea mea este că nu se prea folosesc aparatele de fitness", spune, de altfel, o clujeancă. 

Preţurile aparatelor de fitness variază între 15.000 şi 130.000 de lei, în funcţie de complexitate. Autorităţile locale din Cluj-Napoca sunt acum în căutarea unei firme care să furnizeze echipamentele.