Sari la conținut

Număr record de amenzi în piaţa de vechituri a Clujului 

Peste 100 de politişti, 20 de jandarmi şi 20 de agenţi de la Poliţia Locală au descins în piaţa de vechituri a Clujului. De două ori mai aglomerată decât în ultimele luni, din cauza apropierii Sărbătorilor Pascale, aceasta a fost controlotă la sânge de agenţi.

Poliţiştii au verificat 124 de agenţi economici şi 265 de persoane fizice. Dacă în cazul bicicletelor şi motocicletelor, au fost luate seriile de identificare pentru a verifica dacă nu sunt furate, produsele fără acte au fost confiscate.

Cu toate că peste 300 de comercianţi au fost amendaţi, cei mai mulţi consideră că acţiunea de control a fost justificată.

"Se ridică sau se fluidizează traficul în zonă, pentru că este un loc foarte aglomerat, iar mai departe pentru combaterea faptelor antisociale, asta însemnând de la combaterea comerţului ilegal până la combaterea evaziunii fiscale. Sunt cuprinşi în această acţiune peste 150 de lucrători", a precizat Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj .

În total, au fost confiscate haine, încălţăminte, lenjerie de pat, electronice şi electrocasnice, cafea şi produse cosmetice, în valoare de 15.000 de lei.