Primăria Cluj-Napoca, dată în judecată de portughezi

Data publicării:
parcare

Compania trebuia să construiască, în 2009, o parcare subterană, în centrul oraşului. După realizarea proiectului, portughezii au descoperit însă că terenul vizat era străbătut de un canal colector de apă, care nu apărea în studiul de fezabilitate al autorităţiilor locale, dar care a făcut imposibilă construirea parcării.

"Chiar în momentul obţinerii autorizaţiei de construcţie, s-a aflat de acel canal colector şi s-a venit cu o nouă propunere. Practic, ce am propus primăriei era să ne ofere 200 de locuri de parcare la suprafaţă în 200 de metri pe perimetrul parkingul realizat de firma portugheză. Noi am propus soluţii, iar ei au reziliat contractul. Şi s-a mers mai departe în instanţă", explică Alin Varga, administratorul firmei portugheze în România.

Reprezentanţii autorităţiilor locale susţin că portughezii nu au dorit de la bun început realizarea unui parking cu o capacitate mai mică de 530 de locuri, din cauza profitului scăzut.

"Primăria a solicitat societăţii continuarea lucrărilor în limita locurilor posibile a fi edificate, însă societatea a refuzat", spune însă Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj-Napoca.

Din 2009 până în prezent, primăria nu a reuşit să identifice vinovatul pentru situaţia creată.

"Procedurile prealabile iniţierii unor lucrări de investiţii prevăd nişte acorduri de principiu ale companiilor de utilităţi şi acest acord de principiu a existat din partea Companiei de Apă şi a fost posibilă începerea investiţie. Ulterior, când s-a intrat în teren cu cote şi măsurători topo, s-a văzut că nu se poate merge la adâncimea prevăzută de constructor", mai explică Oana Buzatu.

După ce a pierdut deja peste 1 milion de euro într-un prim proces cu firma portugheză, primăria Cluj-Napoca îşi caută avocaţi din străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri