Săptămâna donării de sânge la Cluj

Data publicării:
donare sange

Centrul Regional de Transfuzie din Cluj reuşeste să acopere doar două treimi din necesarul de sânge al clinicilor din oraş.

"Sunt situaţii, spre exemplu, când ne trebuie şi nu avem în stocuri grupa B III negativ sau AB IV negativ. Sunt cele mai rare şi pe care le găsim foarte greu", a precizat Adela Golea, şeful UPU.

"Având în vedere că, în această zonă, mai degrabă în centrul universitar Cluj, sunt aşa de multe spitale şi vin bolnavi din toată ţara, necesarul de sânge nu este întotdeauna suficient acoperit, motiv pentru care apelăm la centrele învecinate, în primul rând din grupul de interes regional al centrului nostru", a declarat Adriana Sime, directorul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină.

Organizatorii campaniei speră ca numărul de donatori din această săptămână să se dubleze.

"În general, la centru, într-o săptămână în care nu există campanie, sunt cam 300 de donatori maxim, iar noi sperăm să atingem recordul nostru de 615 donatori pe săptămână, pe care l-am atins în campania trecută, din noiembrie", a precizat Ilinca Nădăşan, coordonatorul campaniei.

Primii donatori au apărut încă din prima zi a campaniei.

"Aş dori să ajut, pentru că am auzit de multe ori că există lipsă de sânge în multe clinici", a spus o tânără. "Am zis hai să vin, să încerc, am auzit că e şi benefic pentru corp şi în acelaşi timp poţi ajuta alţi oameni", a declarat un donator.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate cu buletinul sau cartea de identitate până vineri, 16 mai, între orele 7.30 - 13.30, la sediul Centrului Regional de Transfuzie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri