Afacerile lui Mircea Băsescu, între profit şi faliment 

Data publicării:
fabrica de pui

foto: adevărul.ro (Fabrica de îngheţată)

Fost navigator ca şi fratele lui, Mircea Băsescu a abandonat după Revoluţie voiajele pe mare şi s-a apucat de afaceri. Unele i-au mers, altele l-au îngropat în datorii.

Fabrica de îngheţată a fost o afacere profitabilă a familiei Băsescu, în anii 90: soţia preşedintelui deţinea 20 la sută, iar Mircea Băsescu 39 la sută.

Restul de procente erau împărţite cu alte două persoane. După 2005, comerţul cu îngheţată nu a mai mers, iar din 2009 firma nu a mai funcţionat. A fost reactivată în iunie 2013. Nu are deocamdată niciun angajat, nu produce nimic. După afacerea cu îngheţată, Mircea Băsescu a trecut la afacerea cu pui.

Oana Manoilă, reporter Digi 24 Constanţa: "De aici, din zona liberă a Portului Constanţa Sud Agigea îşi conducea Mircea Băsescu principala afacere - cea cu preparate din pui. Acesta este şi locul în care procurorii DNA au făcut flagrantul în care Mircea Băsescu îl acuză de şantaj pe fiul lui Bercea Mondial".

În fabrica din port se produceau şniţele, snaksuri sau burgeri. 90 la sută din preparate mergeau la export, în ţări arabe şi în ţări membre NATO. În 2013, firma şi-a schimbat numele, iar la începutul acestui an a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată după ce compania deţinută de fratele preşedintelui a acumulat datorii uriaşe.

Oana Manoilă, reporter Digi 24 Constanţa: "O alta firma a lui Mircea Basescu isi are sediul la etajul 7 din acest bloc luxos, aflat in centrul statiunii Eforie Nord. Societatea comerciala ii mai are actionari pe copiii lui Mircea Basescu, Dragos si Raluca

Mircea Băsescu şi-a încercat norocul şi cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, cu lactate şi brânzeturi, dar şi cu aprovizionarea navelor. Nu i-au mers, aşa că le-a închis şi pe acestea.

reporteri: Oana Manoilă, Anca Medrea
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri