Anchetă pentru profanare de cadavru. Rudele lui Ismail Iaşar, zis Săceanu, au furat trupul neînsufleţ din spital

Data publicării:
saceanu

sursa foto: adevărul.ro

Cazul este cercetat de poliţişti şi procurori, după ce managerul Spitalului Judeţean Constanţa a făcut plângere penală. Le-a pus la dispoziţie anchetatorilor şi imaginile de pe camerele de supraveghere ca să se convingă că incidentul a fost cât de poate de real.

Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: "Aparţinatorii de religie musulmană, conform tradiţiei, au solicitat iniţial permiterea ridicării cadavrului fără efectuarea necropsiei, ulterior sustrăgându-l de pe holul unităţii medicale. În cauză, poliţiştii Secţiei 3 au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre".

În mod normal, familia trebuia să aştepte eliberarea certificatului de deces, dar nu a vrut sub niciun chip să mai aştepte.

Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "Era duminică seară, noi am spus că încercăm să o aducem pe doamna doctor, şefa serviciului, iar dacă nu reuşea, oricum făceam asta a doua zi dimineaţă, mai ales că ei sunt musulmani şi am avut mereu grijă ca lucrurile să se desfăşoare rapid, pentru că religia nu le permite să treacă o zi".

Aproape 40 de persoane din anturajul lui Ismail Iaşar au urcat la etajul al treilea al spitalului ca să îi revendice trupul neînsufleţit.

Daniel Leancă, reporter Digi24 Constanţa:  "Rudele au profitat de superioritatea numerică pe care o aveau, au luat trupul neînsufleţit de aici, din faţa secţiei de Terapie Intensivă şi apoi au plecat".

Nici măcar angajaţii firmei de pază a spitalului nu au putut să îi oprească. Apropiaţii bărbatului decedat au fost mai mulţi şi mai rapizi, spune managerul spitalului, aşa că a sunat la 112.

Când poliţiştii au ajuns la spital acolo nu mai era decât o parte dintre rude. După ce l-au înmormântat pe bărbat, rudele şi prietenii implicaţi în furtul din spital au fost chemaţi la poliţie pentru audieri.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru profanare de cadavre suspecţii riscă între 6 luni şi 3 ani de închisoare.

reporter: Daniel Leancă
operator: Liviu Erimia

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri