Sari la conținut

Copil muşcat de câine în Tulcea. UPDATE: Bebeluşul se află la Secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă

UPDATE 2.07.2015

Bebeluşul în vârstă de 9 luni din Tulcea, muşcat de cap de un câine agresiv, se află la secţia de terapie intensivă copii a Spitalului Judeţean Constanţa. Medicii spun că este posibil să îi fi fost afectat şi creierul şi îl vor ţine pe micuţ, sub observaţie, zilele viitoare pentru a vedea cum evoluează starea lui de sănătate şi cum răspunde la tratament.

Un bebeluş din Tulcea, în vârstă de 9 luni, a fost muşcat de câinele familiei în zona feţei. Copilul a fost adus în această după amiază cu un elicopter SMURD la spitalul Judeţean Constanţa.

Medicii i-au indus starea de comă ca să îi facă toate investigaţiile. Alarma a fost dată de o femeie care a sunat la 112 şi care anunţa că vecina ei are nevoie de ajutor.

Mama a sărit să îl salveze, dar a fost muşcată de câinele agresiv, în zona braţelor.

A primit îngrijri medicale la spitalul din Tulcea, iar acum se află în stare stabilă. Secţia Pediatrie a Spitalului Municipal din Tulcea a fost închisă la începutul acestui an din cauza lipsei medicilor specialişti pediatri.

Copii bolnavi au fost internaţi, în ultimele luni, la Constanţa, Brăila, Galaţi sau Bucureşti.

Liviu Călin, medic SMURD: Am fost solicitaţi pentru transportul medicalizat de urgenţă al unui pacient de 9 luni cu traumatism cranio-cerebral grav, acesta fiind muşcat de un câine am înţeles în zona frontală, frontoparientală stângă care a fost adus aici la Constanţa pentru investigaţii amănunţite şi atitudine de specialitate. În funcţie de rezultatul analizelor amănunţite, a analizelor imagistice în principiu amănunţite, se va stabili o intervenţie chirurgicală şi dacă aceasta este oportună la momentul acesta.