Sari la conținut

Curs de ultrasonografie în ginecologie. Profesori de renume s-au reunit la malul mării

 

Cursul se află la cea de-a patra ediţie şi este organizat de un spital privat din Constanţa. Anul acesta, a fost recunoscut şi de Societatea Internaţională de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie.

Prof. Gustavo Malinger, membru ISUOG: Diagnosticul prenatal cu ajutorul ultrasunetelor este o tehnică relativ nouă. În domeniul meu de pregătire - creierul fetusului - am avansat foarte mult în ceea ce priveşte posibilitatea de a diagnostica boli foarte grave care, înainte, nu puteau fi descoperite.

Geneticienii și neonatologii vor să pună bazele unei rețele funcționale de diagnostic prenatal, consiliere și urmărire a sarcinii.

Prof.dr. Nicolae Suciu, președintele Societății Române de Obstetrică și Ginecologie: Noi ne-am adunat aici pentru că noi vrem să pregătim resursa umană din spatele achiziţiei tehnologice pentru că, oricât ar fi ea de performantă, resursa umană e mai importantă.

Dr. Florian Danteş, medic specialist ginecolog: Spitalul nostru organizează a patra ediţie a cursurilor internaţionale de ecografie în cadrul sesiunilor ştiinţifice pe care noi le organizăm în fiecare an.Suntem foarte implicaţi în creşterea educaţiei continue a colegilor noştri ca să putem oferi pacientelor investigaţii şi o prestaţie medicală de calitate.

Examinarea cu ultrasunete, sau ecografia, îl ajută pe medic să obţină imagini ale bebeluşului în timpul sarcinii. De asemenea, medicul poate efectua măsurători utile pentru a determina vârsta sarcinii şi modul în care aceasta progreseaza. Cu ajutorul ultrasunetelor se pot vedea şi unele malformaţii.

reporter: Oana Manoilă
operator: Alexandru Brînzaru