Focar de infecţie la Medgidia. Peste 60.000 de oameni au rămas cu mizeria în faţa caselor

Data publicării:
gunoaie medgidia

Tone de gunoaie domnesc pe străzile din Medgidia şi în localităţile din împrejurimi, după ce de luni dimineaţă, nimeni nu s-a mai ocupat de colectarea lor.

Pe de o parte Primăria Medgidia recunoaşte că are restanţe către firma care din 2010 se ocupă de ridicarea gunoiului menajer, însă oficialii municipalităţii spun că indiferent la ce divergenţe ar fi ajuns cu firma de salubritate, angajaţii acesteia ar fi fost obligaţi, prin contract să asigure curăţenia oraşului.

"Sunt afectaţi aproximativ 60.000 de cetăţeni din 11 localităţi din centrul judeţului. Sunt afectaţi de faptul că, deşi există un contract şi acest contract este în vigoare , deşi este un litigiu şi în contractul respectiv scrie că în cazul unui litigiu până la tranşarea în instanţă a acestui litigiu , ambele părţi au obligaţia să îşi facă treaba, respectiv operatorul să colecteze, să transporte deşeurile la groapa de gunoi, pentru ca să nu pună în pericol cetăţenii şi să nu dea un aspect urât localităţilor ", a spus Marian Iordache, primarul oraşului Medgidia.

Pe de altă parte, oficialii firmei spun că sunt dispuşi la o reconciliere, însă nu vor renunţa până nu li se vor recunoaşte drepturile.

Mihai Paraschiv, manager firmă salubrizare Medgidia: " În derularea contractului am întâmpinat serioase dificultăţi în ceea ce priveşte încasarea preţului serviciilor prestate. În contextul în care cuantumul şi mărimea debitelor a ajuns la un nivel considerabil în cursul acestui an , am depus eforturi considerabile pentru continuarea prestării serviciilor".

Locuitorii din Medgidia sunt însă cei care au cel mai mult de suferit în urma acestei dispute. Oamenii sunt nevoiţi să meargă până acasă sau până la serviciu printre gunoaie şi, cel mai grav, sunt predispuşi la îmbolnăviri. Mizeria lăsată pe străzi se poate transforma într-un focare de infecţie.

Conform municipalităţii, în urma şedinţei ce a avut loc miercuri seară, până vineri gunoaiele ar trebui să dispară de pe străzi.

reporter: Liviu Ghinea
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri