Sari la conținut

Întâia zi de vară, ultima zi de concediu. 20.000 de turişti au fost pe litoral de Rusalii

Hotelierii spun că cel mult 20.000 de persoane au ajuns, în aceste zile, pe litoralul românesc. Cu 25% mai mult decât în orice alt week-end din luna mai, dar, în acelaşi timp, şi cu o treime mai puţin decât în 2014, în aceeaşi perioadă.

Dumitru Ivănescu, patronul unui hotel de două stele: "Anul ăsta, a fost mult mai slab ca anul trecut, dar am avut, totuşi, un grad de ocupare de 25%."

Felicia Simion, managerul unui hotel de trei stele: "Noi ne aşteptam la mai mult. Au fost telefoane, lumea s-a informat, dar, totuşi, lumea n-a venit la mare aşa cum îi aşteptam."

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării: "În fiecare week-end, numărul turiştilor creşte. Acesta este un semn bun."

Vizitatorii au avut parte de soare şi de o mare caldă, tocmai bună pentru scăldat. Cât a fost ziua de lungă au stat la plajă, iar seara s-au dus în cluburi sau la terase. Cei mai mulţi turişti au plecat acasă cu o impresie plăcută.

Costuri mici la cazare

Între 50-70 de lei a costat, în această perioadă, o noapte de cazare la un hotel de două stele de pe litoral. Între 70 şi 140 de lei a fost preţul la trei stele şi între 180 şi 250 de lei a costat cazarea la patru stele.

Preţurile la cazare pe litoral vor rămâne aceleaşi până la 1 iulie. Apoi, în perioada de vârf a sezonului estival, vor creşte cu 40%.

reporter: Adrian Herţa
operator: Cristian Caciauna

Pe aceeași temă