Sari la conținut
News Alert

Meniu în Mamaia: creveţi expiraţi. O terasă din staţiune a fost închisă, iar patronul amendat cu 60.000 de lei

 

Mâncarea era depozitată într-o încăpere din spatele terasei, fără aer condiţionat şi fără să fie respectate recomandările de pe etichete.

Unele lângă altele, peştele, frigăruile de pui decongelate, mâncarea de fasole sau tocana dobrogeană aruncate în cutii de smântână, topingul pentru îngheţată era puse în frigider sau pe mese, la temperaturi foarte ridicate.

Niciunul dintre preparate nu avea etichetă şi nici nu se ştie de când era gătit.

Până acum terasa din centrul staţiunii era plină cu turişti de dimineaţă până seara, dar nimeni nu s-a plâns vreodată de mâncare.

Ospătarii spun că nu ştiau cum este preparată sau ţinută mâncarea în bucătărie.

Alexandru Moraru, ospătar: "Lucrez aici, mânânc aici în fiecare zi. Chiar în fiecare zi mănânc. Dacă era nu mai mâncam nici eu, îţi dai seama. Nu mai lucram, nu? Adică îmi dăseau mie mâncare expirată?"

Marius Dunca, preşedinte ANPC: "Am găsit cotlet de porc, în meniu 200 de grame, deci netul este 200 de grame, brutul 180. dupa ce-l preparam mai scade vreo 30 de grame. ajunge la 150 de grame. deci, consumatorul este inselat"

Preparatee au fost distruse, iar terasa a fost închisă. A primit şi amendă patronul. Una pe care să o ţină minte: 60.000 de lei. Controalele OPC vor continua şi în week end, atunci când terasele sunt pline, mai ales la prânz şi seara.

reporter: Anca Medrea
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea