Pediatria din Constanţa sperie părinţii. Conducerea spitalului spune că nu sunt bani pentru renovarea secţiei

Data publicării:
SPITAL PEDIATRIE

Semnalul de alarmă l-a dat o tânără mămică pe o reţea de socializare. Femeia a povestit calvarul prin care a trecut când şi-a internat fiul de un an la pediatrie după ce a fost diagnosticat cu otită. Din cauza mizeriei din salon, copilul ar fi făcut şi o enterocolită, spune ea. Medicii neagă că ar fi vorba de o epidemie.

Dr. Cristina Mihai, medic şef Secţia Pediatrie, SCJU Constanţa: "Sunt copii care vin cu patlogie digestivă la noi, sunt copii care vin petru febră şi vărsături şi, în 2-3 zile apar scaunele diareice, de asta unii parinti interpreteaza."

Între timp, pagina de Facebook a strâns un număr mare de mămici nemulţumite.

Melania Tănase: "Nu am putut să stau nici măcar trei zile întregi, dacă mă credeţi. Nu am suportat!  Gândaci, mizerie, miros, modul în care îţi aducea mâncarea. îmi era scârbă şi oarecum frică să îi dau de acolo."

Ioana Moroşanu: "Paturi din acelea din metal, ruginite, vechi. Am cerut o pernă, nu au avut."

La Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, filiala Constanţa, plouă cu reclamaţii.

Maria Constandache, preşedinte ANPP, Constanţa: "Condiţiile precare din spital.Acestea ar fi pe primul loc? Da, dar şi lipsa medicamentelor. Toată lumea este nevoita să îşi cumpere medicamente, chiar şi la intervenţiile chirurgicale. Până şi cearceaful de pe pat îl cumpără. Au fost cazuri când la Ortopedie i-a spus unui bolnav să îşi cumpere cearsaful de pe patul de unde s-a operat."

Conducerea clinicii admite că sunt unele probleme. Renovarea iese totusi din discuţie.

Dr. Dan Căpăţână, manager SCJU Constanţa: "Când se va renova? Când vom avea bani. Sunt speranţe că veţi avea bani? Speranţe sunt tot timpul."

Problema spitalului judetean din Constanta nu e noua. Consiliul Judeţean a plătit pentru repararea unor secţii, însă cea de pediatrie a fost refăcută doar pe jumătate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Florin Boboc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri