Sari la conținut

Spital rămas fără pază. Soluţia ar fi ca brancardierii, fochiştii şi femeile de serviciu să păzească spitalul

De două zile, în spitalul CFR din Constanţa intră şi iese cine vrea, fără să fie întrebat. Cei trei paznici, care până luni păzeau intrarea nu au mai venit la muncă.

Fără niciun drept de apel, managerul a fost nevoit să se descurce cum a putut.

Dorel Oprea, manager Spital CFR Constanţa: "Am preluat obiectivele, normal că am încuiat. Aţi încuiat ce? Ambulatoriul de specialitate, unde nu este activitate şi noaptea."

La urgenţă, de pază ar putea sta deocamdată chiar angajaţii spitalului. Cu rândul.

Dorel Oprea, manager Spital CFR Constanţa: "Ce înseamnă personal? Păi avem electricieni, avem fochişti, care nu au de lucru vara, îngrijitoare. brancardieri."

Iată ce spus angajaţii spitalului: "Probabil bărbaţii care sunt. Dar dvs., dacă v-ar cere, aţi face? Nu! De ce? Noaptea nu. Dar ziua? Ziua aş sta, dar noaptea nu."

Pe lângă această problemă, spitalul CF mai are de plătit către firma de catering 110 mii de lei. Deocamdată, bolnavii primesc hrană, dar nu se ştie până când. Nu primesc medicamente, căci bugetul spitalului e prea mic. Aşa că şi le cumpără.

Restul datoriilor se ridică la suma de 1,7 milioane lei către diverşi furnizori şi 3,7 milioane lei către ANAF. Din cauza acestor probleme financiare, spitalul a fost la un pas să fie închis, anul trecut.

Angajaţii au căzut de acord să doneze unităţii sanitare 20% din salarii, pe o perioadă de 6 luni.

reporter: Poliana Căpitan
operator: Cristi Caciauna

editor web: Anca Medrea