Cei mai buni motociclişti enduro din lume, în concurs

Data publicării:
CONCURS ENDURO 180714

Cei mai buni motociclişti enduro din lume se află zilele acestea în România. Peste 350 de piloţi parcurg, în patru zile, 600 de km pe crestele munţilor din Sibiu şi Vâlcea, pe unul dintre cele mai dificile trasee enduro din lume.  

Motoarele turate ale celor mai performante motociclete de profil din lume răsună în aceste zile în munţii Lotrului şi Căpăţânii, la una dintre competiţiile de referinţă pentru împătimiţii de motociclism enduro. Aproximativ 350 de piloţi din 35 de ţări au venit în România la a 11-a ediţie a concursului. Proba de ieri, a doua a competiţiei, a avut ca punct final staţiunea Voineasa. Desi spun că dificultatea traseului îi solicită foarte mult, piloţii se simt bine în România.

"E o cursă lungă, grea, e a 5-a oară când particip, iar ziua de ieri a fost cea mai grea. Dar mioritic este foarte frumos, toată lumea este prietenoasă, ţăranii ne fac cu mâna, câinii te urmaresc, dar e ok.", a spus un concurent.

"Romaniacs este diferit. În mod normal cursa se desfăşoară doar într-o zi, aici avem 3 sau 5 zile, deci este mult mai greu, în special din punct de vedere fizic. Încercăm să dăm tot ce avem mai bun, este una dintre cele mai bune curse din lume şi venim aici în fiecare an.", a spus un alt participant.

Competiţia i-a reunit pe cei mai buni din lume, mulţi dintre ei piloţi cu experienţă în raliul Paris Dakar. Printre ei s-a aflat şi Romeo Dunca, cel care la prima participare românească în celebrul Paris Dakar, în 2005, a parcurs 9.000 de km în 86 de ore şi s-a clasat pe locul 79. Deşi acum nu mai concurează la o clasă de top, spune că experienţa îl ajută să se impună în faţa competitorilor mai tineri.

"Avem experienţă după 10 participări aici. Pe toate le-am terminat, am fost la diferite clase şi sigur că experienţa ne ajută acum, calităţile fizice încep să scadă la nivelul ăsta de performanţă, dar deocamdată cred că suntem pe 3, ceea ce este o poziţie foarte bună.", a povestit Romeo Dunca, pilot motociclism enduro.

Piloţii au avut pe parcursul probei şi un moment de respiro.

Proba a avut 130 de km pe parcursul cărora nu s-au înregistrat incidente grave. La finalul cursei, organizatorii au fost mulţumiţi. Ca de fiecare dată, frumuseţea României i-a făcut să uite de oboseală.

"Putem spune că avem aici cei mai buni piloţi din lume, care concurează pentru titlul de regii Carpaţilor. E posibil să fie cea mai dificilă din lume. România e o ţară extraordinară, nu sunt multe în lume care oferă asemenea posibilităţi, mai sunt şi cele din Africa dar România este foarte specială şi acesta este motivul pentru care vin aici atâţia oameni din foarte multe ţări.", a declarat Martin Freinademetz, organizator.

Pentru cei aproximativ 350 de participanţi ce au luat startul la 6 categorii diferite, concursul se încheie sâmbătă cu ultima porţiune a traseului ce îi va aduce la Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri