Coşul de cumpărături pentru sărbători

Data publicării:
co 20ul 20de 20cump 20r 20turi 20pentru 20s 20rb 20tori-39194

Pentru două kilograme de carne de porc, o familie de 4 persoane va plăti peste 35 de lei. Pe lângă acestea, pentru două kilograme de cârnaţi, craiovenii vor plăti alţi 40 de lei. Dacă punem în coş şi ouă pentru prăjituri, trebuie să ştim că un carton de 10 ouă costă aproape 10 lei.

Tot pentru prăjituri mai trebuie cumpărată şi făină, iar cel mai ieftin kilogram costă 4 lei. Laptele este şi el necesar, un litru costă aproximativ 3 lei. Pentru un pachet de unt, vor plăti aproximativ 6 lei.

Pentru un litru de ulei, numai bun pentru maioneza cu care se face salata de boeuf, mai trebuie plătiţi alţi 8 lei. Nici legumele nu trebuie neglijate, un kilogram de roşii costă între 7 şi 9 lei, iar unul de castraveţi între 6 şi 7 lei.

Fructele sunt şi ele pe lista de cumpărături, pentru un kilogram de portocale, o familie plăteşte 6 lei. Cozonacul este un alt motiv de cheltuială, preţul lui pleacă de la 7 lei şi poate ajunge până la 20 de lei, în funcţie de gramaj. Adăugăm şi răcoritoarele şi mai scoatem alţi 10 lei .

Dacă facem un calcul, coşul pentru masa de sărbători ajunge la aproximativ 150 de lei. Asta în condiţiile în care am calculat decât strictul necesar. Pentru cei care vor o masă mai bogată, suma se poate dubla sau chiar tripla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri