Sari la conținut

Fitness la bibliotecă. Cel mai apreciat bibliotecar din lume lucrează în Pietrari, Vâlcea

Cel mai apreciat bibliotecar din lume lucrează în România, în comuna Pietrari din Vâlcea. Cu o fotografie în care apar elevi din localitate făcând fitness în sala de lectură, Crina Popescu a obţinut marele premiu la un concurs în Olanda la care au participat bibliotecari de pe patru continente.

Crina Popescu lucrează de 22 de ani la biblioteca din comuna Pietrari. Întodeauana a încercat să facă mai mult pentru comunitatea în care trăieşte decât îi impunea meseria sa. Aşa că a aplicat acum 2 ani la programul „Be Fit Not Fat" cu fonduri Biblionet. Proiectul se adresează elevilor care fac exerciţii de fitness chiar la bibliotecă. O fotografie făcută în timpul antrenamentelor a plecat spre un concurs internaţional organizat în Olanda.

Am găsit în acest concurs de fapt o oportunitate de a putea completa colecţiile de carte cu colecţii de carte în format electronic., a spus Crina Popescu, bibliotecar.

Bibliotecara a avut surpriza să afle că a câştigat premiul 1, deşi a avut competitori serioşi din Serbia, Croaţia, Africa de Sud, Pakistan, India, Peru sau Turcia. A fost desemnată cea mai apreciată bibliotecară din lume.

Nu am crezut că o să câştigăm mai ales că Pakistanul a fost un competitor destul de îndârjit dar, pe de altă parte ne-am mobilizat. Prietenii mei au susţinut ideea mea şi fotografia pe care am trimis-o a câştigat cu 954 faţă de 845, cât a avut bibliotecarul din Pakistan.”, a mai povestit Crina Popescu.

Cei mai încântaţi de orele de fitness sunt cei mici care participă în număr destul de mare la antrenamente. La unii dintre ei chiar au dat rezultate.

De ce ai ales să vii la orele de fitness?

-Păi în primul rând pentru o siluetă mai bună şi pentru o viaţă mai sănătoasă.

-Cum se împacă lectura cu fitnesul?

-Foarte bine, întotdeauna am timp şi să citesc sau să-i ajut pe cei mici când vin la bibliotecă dar şi pentru mişcare. Ne simţim mai bine. , a spus o elevă.

Pentru a mai pierde din greutate, pentru a face un mod mai frumos de a-mi petrece timpul pentru că dacă stau toată ziua în faţa calculatorului, pierd timpul degeaba. Aici măcar mă distrez.”, a povestit un alt elev.

Şi primarul din localitate este mândru de reuşita bibliotecarei.

„Cu mare bucurie, cu satisfacţie deosebită. Astfel de premii sunt prin muncă. E multă muncă în spate. E multă popularizare a acestor proiecte.”, a declarat Nicolae Moraru, primarul comunei Pietrari.

Premiul câştigat la concursul din Olanda este un e-reader Kindle Fire. Cu ajutorul acestui premiu, localnicii din comuna Pietrari vor avea acces şi la cărţi în format electronic.