Oamenii din Bălăciţa, izolaţi din cauza nămolului

Data publicării:
41214 BALACITA

Peste 200 de localnici dintr-un sat din Mehedinţi sunt izolaţi din cauza drumurilor pline de nămol. Comuna Bălăciţa a fost grav afectată de inundaţii primăvara trecută, iar Guvernul a alocat bani pentru consolidarea malului părâului Desnăţui. Societatea a reconstruit podurile de peste apă, însă nu a amenajat şi drumurile de acces. De fiecare dată când plouă, oamenii nu mai pot merge prin sat din cauza nămolului, iar maşinile nu au nicio şansă să mai intre în localitate.

Calea de acces către podul construit de firmă peste pârâul Desnăţui este plină de nămol.

„Acum nu circulăm deloc. De la podul ăsta până sus, pe uliţa asta nu se poate circula”, explică un localnic.

Un localnic are o altă nemulţumire. Firma constructoare a excavat pe lângă albia râului şi a rămas fără gard şi jumătate din curte.

„Eu îi aştept să vină, dar mai este o ţâră şi îmi pică gardul în baltă”, spune acesta.

În comuna Bălăciţa au fost inundate în primăvara aceasta peste 50 de gospodării, iar premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au vizitat localitatea şi au promis că oamenii vor fi ajutaţi. Guvernul a alocat peste 6 milioane de lei pentru consolidarea malului pârâului şi construirea a 4 poduri şi 5 podeţe, însă lucrările nu s-au terminat la finalul lunii noiembrie, când era termen.

„Trebuia să încheie lucrările, dar din cauza codurilor roşii, codurilor galben care au fost de inundaţii s-a amânat terminarea lucrărilor. Cetăţenii, pe bună dreptate, sunt nemulţumiţi, pentru că nu sunt căile de acces rezolvate deocamdată”, a spus Constantin Popa, viceprimarul comunei Bălăciţa

„Potrivit lucrării, realizarea rampei de accces, 3 metri stânga, 3 metri dreapta, revine Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, deci constructorului”, a precizat Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt Adminstraţia Bazinală Ape Jiu.

Modernizarea restului de drum este reponsabilitatea primăriei. Proiectul este realizat de o societate din Bucureşti, iar reprezentanţii ABA Jiu susţin că lucrările vor fi gata până la finalul anului şi că vor fi reconstruite şi gardurile puse la pământ de buldoexcavatoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri