Pepenii de Dăbuleni pierd teren

Data publicării:
040713 pepeni Dabuleni

Producătorii de lubeniţe din Dăbuleni sunt nevoiţi să îşi vândă marfa pe marginea drumului, la ieşirea din localitate. Sute de remorci şi maşini ticsite cu fructele mult căutate se întind în praf şi căldură, aşteptând cumpărătorii.

Cultivatorii spun că aşteaptă zile întregi şi pentru a nu li se strica marfa, au lăsat deja preţul la 50 bani pe kilogram. Oamenii se plâng că în acest an au avut o producţie mai slabă şi se tem că nu vor reuşi să-şi scoată nici măcar investiţiile. Ei cred că dacă ar putea ajunge direct în pieţe, s-ar bucura de un profit meritat.

Lubeniţele de Dăbuleni sunt foarte căutate, iar cei care vin din toată ţara cumpără în cantităţi mari, pentru că ştiu că vor avea succes cu ele pe piaţă.

Conducerea Pieţe şi Târguri Craiova spune că există locuri disponibile pentru orice comerciant și autorizaţiile de vânzare se dau după reguli clare, începând din acest an, iar târgul de gross care se va deschide luna aceasta, le va sta la dispoziţie.

Majoritatea cultivatorilor din Dăbuleni spun că afacerea cu pepeni reprezintă singura modalitate de a avea un venit financiar. Ei speră ca autorităţile să sprijine măcar refacerea sistemului de irigaţii din zonă, care a fost distrus în ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri