Preliminariile Cupei Mondiale la Parapantism se desfăşoară în judeţul Argeş. Cei mai buni piloţi se întrec la Stoeneşti

Data publicării:
200813 parapanta din 18

Cel mai important eveniment sportiv al anului are loc în România. Preliminariile Cupei Mondiale la Parapantism se desfăşoară, în această perioadă, în localitatea Stoeneşti din judeţul Argeş. Sunt aşteptaţi la start 120 de piloţi de elită mondială, de pe toate continentele, pentru a decola din masivul Leaota.

Concurenţii vor avea de parcurs, zilnic, probe de înaltă tehnicitate, cu lungimi care pot depăşi cu mult 100 de km. În funcţie de condiţiile meteo, pot atinge destinaţii de aterizare aflate chiar şi în alte judeţe.

“Este prima oară când se organizează un concurs de o asemenea anvergură în România. Este încă o etapă pe drumul nostru de a aduce România în zona competiţiilor de înalt nivel, cel mai înalt nivel mondial”, spune Daniel Matei, organizator

Atât piloţii, cât şi echipajele de recuperare vor purta dispozitive de urmărire prin satelit şi, astfel, publicul va putea urmări, în timp real, prin internet, desfăşurarea competiţiei, clasamentul momentan şi operaţiunile de recuperare, inclusiv intervenţiile aeriene cu elicopterul.

În fiecare seară, în tabăra competiţională vor avea loc concerte, spectacole şi activităţi culturale şi de divertisment, cu acces liber şi pentru public.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri