Primarul unei comune din Olt nu poate justifica 30.000 de euro

Data publicării:
210214 primar

Primarul comunei Priseaca din judeţul Olt nu poate justifica peste 30.000 de euro din averea sa. Un control al Agenţiei Naţionale de Integritate a scos la iveală existenţa unei diferenţe între veniturile încasate şi bunurile din patrimoniul său. Primarul va fi anchetat de Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Craiova.

Gheorghe Florea este primar la Priseaca din 2008. Din declaraţia sa de avere, depusă anul trecut, reiese că edilul şi familia sa au în proprietate două terenuri intravilane în comună, două case, un apartament şi 3 autoturisme. Primarul nu are împrumuturi la bănci şi nici depozite. Unul dintre terenuri, o casă şi apartamentul au fost cumpărate în 2011, adică în primul său mandat.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au făcut balanţa dintre veniturile şi cheltuielile primarului şi le-a ieşit o diferenţă nejustificată, de peste 30.000 de euro.

„Gheorghe Florea a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere”, se arată în raportul ANI.

Oamenii din Priseaca nu-l văd pe edil ca foarte bogat. Ba mai mult, au încredere în continuare în el, aşa cum au avut şi în 2012, când i-au încredinţat al doilea mandat.

Asupra lui Gheorghe Florea au mai planat suspiciuni şi în trecut, după ce a reuşit să destituie doi viceprimari, în 2008 şi 2012. Cei doi au contestat în instanţă deciziile Consiliului Local, iar Primăria a plătit de la buget câteva milioane de lei despăgubiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri