Sari la conținut

Spargere la Slatina. Din firma unui apropiat al lui D. Vâlcov au fost furate documente

Mai mulți saci cu documente fiscale și două unități de calculator au fost furate miercuri noaptea de la societatea care administrează piețele din Slatina și care aparține unui apropiat al lui Darius Vâlcov. Actele care au dispărut ar fi facturi şi contracte din perioada 2009 - 2013. Contractul de concesiune al piețelor către firma respectivă a fost semnat pe vremea când Vâlcov era primar, pe o perioadă de 25 de ani. Poliția a început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat

Arhiva societăţii care administrează piețele este într-o clădire din piaţa Steaua din Slatina. La tarabe se vorbea doar despre spargere.

Până la sfârşitul anului trecut, spaţiul spart miercuri noaptea era de închiriat. Comercianţii din piaţă habar n-aveau că acolo se mutase o arhivă.

Furtul a fost reclamat la poliție chiar de acționarul firmei.

Primăria Slatina a concesionat acestei firme pieţele din oraş în 2009, pentru 25 de ani, cu o redevenţă totală de numai 7,5 milioane de lei. Administratorul firmei cu pricina este unul dintre apropiaţii lui Darius Vâlcov, el fiind şi acţionar principal al Hotelului City din Slatina, despre care procurorii DNA susțin că ar fi fost făcut cu bani luați din mită.