Un an de recrutări în Oltenia

Data publicării:
121113 RECTRUTARI

Împreună ne putem schimba viitorul în bine: cu perseverență, cu inteligență, prin muncă susținută. „Recrutat în Oltenia” v-a spus în fiecare dimineață care sunt oportunitățile și schimbările din piața muncii. Ați primit sfaturi și soluții pentru a vă construi o cariera de succes. Ați aflat secretele performanței de la oameni de succes și ați învățat cum să folosiți oportunitățile din piața muncii.

Adresată în special șomerilor, celor aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și celor care vor să se reorienteze din punct de vedere profesional, emisiunea „Recrutat în Oltenia” a debutat într-un moment de criză economică resimțită din plin de marii agenți economici din regiune.

"Declinul acestor unităţi economice se datorează incapacităţii oamenilor de a se adapta la ritmul schimbărilor economice şi sociale”, spunea prof. univ. dr. Dumitru Otovescu, sociolog Universitatea din Craiova, la „Recrutat în Oltenia”.

„Recrutat în Oltenia" a încurajat constant inițiativa privată, prin emisiuni dedicate tinerilor care au decis să își ia soarta în propriile mâini. Robert Andrei a renunțat la o carieră într-o multinațională, pentru a-și deschide propria afacere.

"Am văzut cum e să lucrezi în multinaționala, am văzut ce se întâmplă acolo, am văzut procedurile și asta m-a determinat să fiu antreprenor", mărturisea, la „Recrutat în Oltenia”, Robert Andrei, antreprenor.

Dezvoltarea dumneavoastra personală a fost un alt obiectiv pentru noi. Împreună am învăţat cum se scrie corect un CV, cum motivăm o scrisoare de intenţie, dar şi cum să ne prezentăm la un interviu, pentru a creşte şansele de angajare. Am adus în faţa dumneavoastră specialişti în resurse umane, reprezentanţi ai instituţiilor direct implicate în integrarea pe piaţa muncii a celor care sunt în căutarea unui job.

"Este o nevoie foarte mare de cercetare şi dezvoltare în zona tehnică şi de producţie, bineînţeles, în fabrici, de aceea poziţiile de muncitori calificaţi şi apoi cele de ingineri sunt cele mai dificil de închis în acest moment", spunea Sorin Diulescu, director regional Menpower.

Avem convingerea că soluțiile pentru problemele regionale trebuie să vină de la cei care investesc aici. Am fost parteneri media la cel mai mare eveniment de business, organizat în premieră la Craiova.

"Noi nu puteam să ignoram Craiova, Craiova face parte din România, există şi aici oameni şi ne bucurăm că am venit", spunea, la „Recrutat în Oltenia”, Lazlo Pacso, organizator Business Days.

„Recrutat în Oltenia” a încercat să redefinească unele concepte precum "muncă", "seriozitate", "performanță". Încheiem un sezon în care le-am transmis telespectatorilor un mesaj clar: perseverența, ambiția și dăruirea sunt decisive pentru o carieră de succes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri