Aglomeraţie pentru un loc de muncă

Data publicării:
aglomeratie bursa 15

Holul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi a fost neîncăpător pentru cei care îşi caută un loc de muncă. Încă de la deschiderea bursei, s-au format cozi, iar unii dintre gălăţeni au fost nevoiţi să aştepte afară.

Aştept, aştept să intru. Am lăsat o vecină să îmi ia fetiţa de la şcoală. Nu ştiu ce e aici, dar stau, stau cât trebuie" spune o gălăţeancă.

În primele două ore de la deschiderea Bursei aproape 1.500 de gălăţeni s-au prezentat la Bursă. Un număr foarte mare, peste aşteptărilor organizatorilor şi ale agenţilor economici.

Cezar Năstase, director executiv AJOFM Galaţi: „Nu ne aşteptam să fie chiar atât de mulţi, dar iată că au venit şi asta e bine."

Săndiţa Sandu, agent economic: „Sunt foarte mulţi. Chiar am rămas surprinsă. Probabil că situaţia noastră din Galaţi conferă acest lucru. Cine va depune cv-urile la noi, vom face interviuri şi vom selecta corect."

Cei mai mulţi dintre cei care sunt în căutarea unui loc de muncă s-au declarat mulţumiţi de ofertele pe care le-au găsit.

„Am fost la ArcelorMittal. Am văzut nişte joburi interesante pe domeniul meu, cum ar automatist, electronist" spune un bărbat.

"După 40 de ani nu te mai caută nimeni" declară altă persoană.

Cele mai multe locuri de muncă au fost pentru persoanele cu studii medii.

Ancuţa Burtea, agent economic: „Noi avem oferta pe naval. Începând de la inginer proiectant, inginer navalist până la sudori, lăcătuşi, polizatori."

Această bursă a locurilor de muncă esta ca o gură de aer proaspăt, ţinând cont că in Galaţi numărul persoanelor fără o slujbă creşte de la lună la lună, iar rata şomajului a juns la 9,42%.

Cezar Năstase, director executiv AJOFM Galaţi: „În contextul în care noi la Galaţi avem 19 mii de şomeri, 1.300 de locuri de muncă sunt mai mult decât binevenite."

În total, la Galaţi din cei aproape 900 de agenţi economici invitaţi să participe la bursă doar 80 au fost prezenţi.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri