Alertă: cresc defrișările necontrolate

Data publicării:
defrisari

Direcţia Silvică Galaţi administrează o suprafaţă de 30.600 de hectare, din care 20.500 de hectare reprezintă fond forestier de stat, iar 9.300 de hectare sunt păduri private.

Valentin Hahuie, director Direcția Silvică Galați: "Suprafața de fond forestier privat, vorbim de pădurile particulare, e în continuă degradare, nu neapărat din vina proprietarilor, sunt puține cazuri în care proprietarii își sacrifică suprafața de pădure, pentru nevoile personale, cât poate anumite elemente infracționale din zona respectivă."

Cum cei de la Direcția Silvică au dreptul de a sancționa doar furturile ce au loc în pădurile de stat, defrişările din cele peste 9000 de hectare de păduri private au luat amploare în ultimii ani.

Valentin Hahuie, director Direcția Silvică Galați: "Acolo unde există o pădure privată din păcate există și un fenomen infracțional. Greu de stabilit. Probabil și gradul de sărăcie al populației care pe timp de iarnă, nu au cu ce să/și încălzească copii și recurg la aceste contravenții și infracțiuni."

Defrişărilor necontrolate, dar şi lipsa de interes a privaţilor au făcut ca această zona să fie predispusă din ce în ce mai mult la alunecări de teren, inundaţii şi secetă prelungită. Singura soluție pentru această problemă rămâne împădurirea. În caz contrar, specialiștii atrag atenția că degradarea terenurilor se va accentua îngrijorător de mult.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri