Sari la conținut

Au returnat banii primiţi de la Guvern

Trei profesori din Galaţi nu au dorit cele şapte milioane de lei, primite în luna noiembrie, de la Guvern.

Suma era destinată achiziţiei de materiale didactice şi cursuri de formare profesională, bani oferiţi prin programul „Dezvoltarea carierei didactice".

Diana Bulai, inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "Este dreptul dumnealor să facă acest lucru, domnealor din motive personale cred că nu au nevoie de aceşti bani şi ca urmare au făcut solicitări pentru a-i ceda".

Doi dintre profesori au invocat motive personale în solicitarea de returnare a banilor, iar cel de-al treilea motive religioase. Raportarea obligatorie din martie a fost un alt motiv de nemulţumire.

Diana Bulai, inspector şcolar adjunct ISJ Galaţi: "Nu intenţionează să realizeze niciun fel de documente justificative pentru felul în care ar fi trebuit cheltuiţi banii aceştia şi ca urmare una dintre persoane a depus deja suma la caseria Inspectoratului Şcolar".

Guvernul a aprobat pe 22 octombrie 2014 schema de finanţare din fonduri europene pentru dezvoltarea profesională a 300.000 de dascăli din sistemul preuniversitar şi universitar.

Se promitea atunci că fiecare profesor va primi în jur de 150 de euro pe an, cu o alocare totală de 50 de milioane de euro.

De aceşti bani au beneficiat la finalul anului cel puţin 250.000 de dascăli din învăţământul preuniversitar şi aproape 40.000 din cel universitar.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Ionuţ Mocanu