BRĂILA. Plata online a impozitelor, o necunoscută

Data publicării:
TAXE GL

Conducerea Serviciului de Taxe și Impozite Brăila a suplimentat numărul angajaților pentru a face față aglomerației de la ghișee.

Ionuț Bardaș - șef serviciu Constatare Impunere Persoane Fizice: "În locația din Piața Traian sunt deschise şase ghișee publicului, mai avem și centrele din cartiere, unde este câte un ghișeu, plus centrele de pe Bulevardul Cuza unde sunt trei ghișee".

Pentru achitarea dărilor la stat, reprezentanții locali încearcă să popularizeze plata online, pe ghișeul.ro, care funcționează la Brăila de mai bine de doi ani.

Ionuț Bardaș -șef serviciu Constatare Impunere Persoane Fizice: "Se pot face plăţi prin ghișeul.ro. pentru aceasta trebuie obținut o parolă și un user pentru a accesa. Se pot și vizualiza datoriile și efectua plățile. Este funcțional de doi ani de zile și deja lumea a început să aibă și încredere în el".

Deși varianta plății online ar trebui, teoretic, să subțieze cozile la ghișee, practic nu se vede acest lucru. Motivul, mulți contribuabili nu știu că există și o variantă mai comodă a achitării taxelor și impozitelor.

"Am venit mai repede să scap, să nu mă mai preocup. Nu știam că se poate plăti şi online" spune un brăilean.

"Am încercat să-mi plătesc niște amenzi și impozitul la mașină. Am stat de la 8 până la ora 11, deci 3 ore. Sincer nu știam că se poate plăti online pe ghişeul.ro" declară alt contribuabil.

Ghişeele pentru încasarea de taxe şi impozite locale aferente anului 2015 s-au deschis la Brăila încă de joi, 8 ianuarie, însă atunci abia dacă au trecut pragul direcțiilor fiscale 20-30 de persoane.

Cine achită integral dările la stat până pe 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Reporter Ana-Maria Dobre
Operator Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri