Sari la conținut
News Alert

BRĂILA. Sănătate cu buget limitat la Făurei

După câteva zile de spitalizare, pacienţii de la Spitalul Orășenesc Făurei ies mai bolnavi decât la momentul internării. Condiţiile din saloane sunt mizere, iar atitudinea cadrelor medicale lasă de dorit.

Marian Buturugă - fost pacient: "Dezastru! Scobituri în perete, toaleta la comun. Neavând dușuri, apă nici atât, igrasie pe pereți de se vedea destul de clar, doctorii nu m-au băgat în seamă. Nu avea rost să mai stau că mă îmbolnăveam..bine că am plecat după 4, 5 zile că cine știe cu ce mă mai găseau".

"Cam lasă de dorit. Mizerie ..și la wc..tavane. Ți-e silă... dar, n-ai încotro" spune alt pacient.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi24: "Tavane cu igrasie, tencuaială căzută, instalații sanitare ruginite și mobilier vechi de mai bine de 5 decenii. În aceste condiții sunt primiți pacienții care vin să se trateze la spitalul orășenesc Făurei, din județul Brăila".

Managerul spitalului se declară neputincios în faţa acestor probleme, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate nu alocă niciun ban la acest capitol.

Marian Bunea - manager spital Făurei: "Clădirea, pavilionul necesită reabilitare integrală, înlocuire instalație apă caldă apă rece, refacere tencuieli, înlocuire tâmplârie lemn cu tâmplărie PVC, practic tot ce trebuie pentru a îndeplini condițiile obținerii autorizației de funcționare".

Ionel Voinea - primar orașul Făurei: "Am înaintate și adrese către minister să ne sprijine, am adresele semnate de mine, de manager. Nici legislația n-a permis direct prin minister finanțarea spitalelor".

Spitalul din Făurei a fost construit în 1957 şi deserveşte 25.000 de locuitori din oraş şi din comunele învecinate.

Unitatea de Primiri Urgenţe a fost reabilitată cu 1.400.000 de lei, bani de la bugetul local, însă nu este funcţională deoarece lipsesc utilităţile.

Reprezentanţii primăriei spun că vor aloca alţi 80.000 de lei pentru reparațiile din spital.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Pe aceeași temă