Sari la conținut

Campania de vaccinare antigripală, în desfăşurare

Campania de vaccinare împotriva gripei este în plină desfăşurare. Dintre persoanele cu risc crescut de îmbolnăvire, vârstnicii au fost cei care au solicitat, în număr mai mare, imunizarea.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Până în momentul de faţă s-au administrat 6.033 de doze de vaccin gripal, doar în perioada 1-7 decembrie s-au administrat 3.266 de doze de vaccin."

Gălăţenii nu se înghesuie să se vaccineze şi preferă automedicaţia. Până în prezent s-a administrat doar o treime din totalul dozelor primite de la Ministerul Sănătăţii.

Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "În farmacia Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, din totalul de 17.162 de doze de vaccin au mai rămas acum, în stoc, 11.129 de doze."

"Anul acesta nu, dar anul trecut da. Şi v-a ferit de gripă? Da, da, n-am avut probleme. Soţiei i-a fost frică" s spus un gălăţean.

"Niciodată. Şi cum vă feriţi de gripă? Stau în casă la căldură, mai iau câte un paracetamol" a spus un alt gălăţean.

"Sunt alergică şi am avut probleme. El n-a avut, eu da şi o săptămână am zăcut. Dar e necesar. Ştiţi cu ce mă vindec?! În ceai, dimineaţa, multă lămâie" a spus o gălăţeancă.

Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie, dar şi la cadrele medicale din unităţile sanitare să susţină campania de vaccinare, mai ales că primele cazuri de gripă se manifestă în luna ianuarie şi pentru că este nevoie de câteva săptămâni ca serul să-şi facă efectul.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Liviu Hagiu