Defrişări ilegale pe malul Dunării

Data publicării:
defrisari faleza

Versantul care face legătura între Faleza Superioară şi Faleza Inferioară a Dunării, aflat în imediata apropiere a Grădinii Botanice din Galati, a fost de-a dreptul mutilat.

Zeci de arbori sănătoşi au fost tăiaţi din rădăcină, iar întreaga oază de verdeaţă s-a transformat într-o pajişte uscată.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Dacă în urmă cu câteva săptămâni, această zonă a Falezei Superioare era plină de vegetaţie şi copaci, acum pe o suprafaţă de peste 200 metri, au mai rămas doar cioturile copacilor care au fost tăiaţi".

Reprezentanţii Gărzii de Mediu au descoperit că Primăria nu are aviz de mediu pentru tăierea arborilor.

Iulian Cosma, comisar şef Garda de Mediu: "Primăria riscă sancţiuni cuprinse între 40.000 şi 70.000 lei".

Reprezentanţii Primăriei se apără şi spun că au fost tăiaţi doar arborii bătrâni şi bolnavi.

Ulterior, au cerut sistarea tăierilor pe Faleză, dar acestea au continuat. Prin urmare, primarul a dispus o anchetă internă pentru a stabili cine este vinovat de tăierea copacilor.

Daniela Stroia, purtător de cuvânt SC Gospodărire Urbană: "Noi nu am primit o asemenea informare, noi am lucrat în conformitate cu comenzile primite de la Primăria Municipiului Galaţi".

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Avem în derulare o anchetă internă, iar cei care au greşit vor plăti cu funcţia şi cu banii, cu banii pentru că cel mai probabil Primăria va fi amendată de Agenţia de Mediu sau de Garda de Mediu pentru că nu are autorizaţie pentru aşa ceva, iar amenda respectivă le va fi imputată celor care au trecut peste dispoziţia primarului".

În timp ce autorităţile caută vinovatul în propria ogradă, tăierea copacilor de pe Faleza Dunării a trezit indignarea gălăţenilor.

"Cum poţi să distrugi o natură care s-a creat în atâţia ani şi nu e numai asta, dar e malul care menţine şi stabilitatea terenului" a spus un gălăţean. 

Specialişti în peisagistică vor întocmi un proiect de reamenajare a zonei verzi de pe Faleză.

Reporter: Cornelia Mazilu
Opetrator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri