Sari la conținut

Întâlnire cu ştiinţa

Roboţii au fost cei mai căutaţi de gălăţenii care au luat cu asalt holul Facultăţii de Inginerie. Cu toate acestea, cel mai admirat a fost robotul care poate rezolva singur cubul rubik.

Andrei Marin, participant: „Acest robot a îmbinat cele două pasiuni ale mele. Robotica şi rezolvarea cât mai rapidă a cubului rubik. Acest robot îşi propune să rezolve într-un timp cât mai scurt cubul rubik. El îl rezolvă într-un timp de 55 de secunde în medie."

Un alt stand care a fost luat cu asalt, mai ales de copii, a fost cel de criminalistică.

Andra Costache, participant: „Le arătăm curioşilor, copiilor în mod special, care sunt paşii şi procedura pe care o facem în momentul în care vrem să identificăm un posibil agresor. Sunt interesaţi cum preluăm probele şi mai mult decât atât sunt curioşi cum pot deveni criminalişti."

Aproape o mie de gălăţeni au fost interesaţi să vadă invenţiile.

„Mie cel mai mult mi-a plăcut tehnologia transparentă. Mi se pare ceva nou şi pare că va revoluţiona lumea" spune un tânăr.

„Am venit cu elevii şi sunt şi ei foarte curioşi şi plăcut surprinşi de tot ceea ce văd aici" declară un gălăţean.

„Destul de interesant. Aş vrea să merg şi anul viitor. Aş fi vrut să fie şi fizică mai avansată. Despre Univers" este de părere un vizitator.

Anca Nicolau, prorector Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi: „Scopul organizării acestui eveniment este de a populariza ştiinţa, de a face tineretul şi nu numai atent la faptul că în spatele multor lucruri pe face le folosim în viaţa de zi cu zi se ascunde ştiinţă."

Anul acesta „Noaptea cercetătorilor" a fost organizată pentru a 10-a oară, iar evenimentul s-a desfăşurat simultan în mai multe oraşe din ţară, dar şi în peste 300 de localităţi din Europa.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Marian Munteanu

Pe aceeași temă