La şcoală, prin noroi

Data publicării:
elev namol

Problemele au început de mai bine de jumătate de an când strada Stadionului s-a surpat. De atunci, pentru cei aproape 700 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv din Galaţi, mersul la şcoală este un adevărat chin.

„Nu e normal să lase atâta nămol. Trebuiau să termine reparaţiile. Dacă au început să le şi termine" spune un elev.

Florin Păunescu, director Liceul cu Program Sportiv Galaţi: „Toată mizeria şi tot noroiul de acolo vin şi îl bagă în clase, îl bagă în cămin, în sala de baschet şi avem personal puţin şi ne chinuim cu curăţenia în şcoală."

Pe lângă mocirla de pe stradă, copiii şi profesorii fac slalom printre bălţi şi, ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, mai întâmpină şi alte piedici.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Până la intrarea în şcoală, elevii de la Liceul Sportiv trebuie să treacă de mai multe obstacole. Unul dintre acestea este acest podeţ, însă cel mai mare obstacol este reprezentat de această uşă de lemn pe care trebuie să o traverseze în fiecare zi."

„Era să cad o dată, dar nu e problemă. Deja suntem obişnuiţi" declară alt elev.

Florin Păunescu, director Liceul cu Program Sportiv Galaţi: „Cei mari sunt mai liniştiţi şi mai potoliţi, dar sunt cei mici şi câteodată stăm cu cei doi de la pază să fim atenţi să nu cadă în şanţul din faţa liceului."

Din vara anului trecut circulaţia a fost închisă pe strada Stadionului, din motive de siguranţă. Cu toate acestea, maşinile sunt la tot pasul.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Deşi circulaţia pe această stradă este închisă, şoferii nu respectă interdicţia şi intră pe acest segment pentru a-şi parca maşinile."

Până la sfârşitul lunii noiembrie 2014, prezenţa muncitorilor era simţită şi de elevi, dar şi de gălăţenii care locuiesc în zonă. Din decembrie, însă, nici urmă de muncitor, iar utilajele au rămas abandonate în şantier.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: Lucrările de pe strada Stadionului au fost stopate în luna decembrie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Au fost ninsori abundente, a fost viscol. Apoi au fost ploi şi de umiditatea excesivă care ne împiedică să reluăm lucrările acolo".

Potrivit autorităţilor, lucrările pe strada Stadionului vor fi reluate odată cu venirea primăverii.

Pe lânga schimbarea conductelor, mai sunt necesare şi lucrări de fixare a solului, deoarece instabilitatea lui pune în pericol imobilele şi construcţiile din zonă.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri