Pericol pentru gălăţeni

Data publicării:
garaj demolat

Proiectul de demolare al garajelor din Galaţi a început în urmă cu un an. Dacă în celelalte zone acestea au fost puse la pământ, în cartierul Mazepa, lucrările bat pasul pe loc din cauza proprietarilor care se împotrivesc.

Silviu Bacalum, purtător de cuvânt Primăria Galaţi:Sunt acolo persoane care sunt proprietari, care când au primit demult o repartiţie la blocurile din zonă au primit şi teren proprietate în zona garajelor şi, bineînţeles, ei s-au împotrivit în a elibera terenul şi am găsit o cale amiabilă de a rezolva această problemă."

Astfel, au rămas în urmă schelete ale construcţiilor care reprezintă un pericol pentru oamenii din zonă, dar şi buruienile care depăşesc şi un metru înălţime.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „După ce au fost sistate lucrările de demolare, în urmă au rămas ruinele garajelor care stau să se prăbuşească peste oamenii care trec pe aici, dar şi o vegetaţie care a crescut considerabil."

„Reprezintă pericol şi pentru copii şi pentru oameni vârstnici. Chiar şi pentru maşini, care au început să le parcheze cam anapoda" a spus un trecător.

„Părinţii lasă copiii să se joace. Oricât le-ar zice nu te duce să te joci acolo, copilul e copil. Toţi am fost copii şi niciunul nu ascultam de părinţi" a declarat al locuitor din zonă.

Autorităţile spun că nu pot interveni cu forţa şi că singura soluţie este acţionarea în instanţă a celor care se împotrivesc demolării.

Silviu Bacalum, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Primăria a angajat două case de avocatură care au demarat procesele pentru expropriere şi în următoarea şedinţă de consiliu local va fi supus pe ordinea de zi de a expropria proprietarii de garaje, de teren din zona respectivă."

În cartierul Mazepa, autorităţile au deja în plan un proiect de amenajare a zonei, însă nu pot concretiza nimic până când proprietarii garajelor nu vor fi de acord cu demolarea construcţiilor.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri