Sari la conținut
News Alert

Peste 15 mii de gălăţeni suferă de cancer

Medicii descoperă în fiecare an peste 1.000 de cazuri noi de tumori maligne în rândul locuitorilor judeţului.

În primele nouă luni ale acestui an, nu mai puţin de 828 de gălăţeni au aflat că suferă de diverse forme ale acestei boli.

Până în acest moment, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică din Galaţi, sunt înregistrate 15.267 de persoane care suferă de această maladie.

dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: „Un număr mai mare faţă de primele 9 luni ale anului 2013, când înregistram un total de 14.705 de persoane."

Faţă de anul trecut, numărul persoanelor depistate cu cancer este în scădere, în 2013 fiind înregistrate în primele nouă luni aproape 1.200 de cazuri.

La fiecare statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică, cele mai multe cazuri sunt în mediul urban, femeile aflându-se în topul persoanelor suferinde.

dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi:În mediul urban există o serie de factori care contribuie la generarea cancerului sau poate că femeile din mediul urban sunt cele care merg mai des la medic şi îşi verifică starea de sănătate."

Tumorile maligne la sâni sunt cel mai des întâlnite cazuri de boli oncologice în rândul gălăţenilor.

dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: „În topul formelor de cancer rămâne cancerul de sân. În 2014 s-au depistat 84 de femei."

Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Sănătate, cancerele de plămâni, stomac, ficat, colon şi sân cauzează cele mai multe decese anual.

Printre cauzele care duc la apariţia acestor boli se numără alimentaţia nesănătoasă, fumatul, alcoolul, stresul sau predispoziţia genetică.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache