Sari la conținut

SMURD Galaţi, în doliu

Corpul neînsufleţit al Laurei Vizireanu, medicul care a decedat luni după-amiază după accidentul produs pe lacul Siutghiol din Constanţa, a fost adus marţi seară la Catedrala din Brăila. La biserică au ajuns mai mulţi medici şi asistenţi SMURD, care au depus coroane de flori. Toţi au avut numai cuvinte de laudă la adresa colegilor care şi-au pierdut viaţa în misiune.

Angel Trifan, şef UPU- SMURD Galaţi: "Laura Vizireanu a venit de nu ştiu câte ori să preia pacienţi de la spital. Îmi amintesc un moment când telefonul nu mi-a recunoscut numărul ei şi am vorbit cu dumneavoastră şi când a aterizat mi-a reproşat că <<Cum nu mă mai recunoşti, nu mai ai numărul meu?>> Şi ne-am îmbrăţişat şi pupat. O colegă deosebită cum îmi doresc ca toţi colegii mei să fie."

Horaţiu Caracas, asistent SMURD Galaţi: "Am zburat cu el, chiar a fost primul care mi-a făcut aclimatizarea, copilotul, un om extraordinar, nişte oameni extraordinari cu toţii, colegi în primul rând."

Adrian Malacu, medic SMURD Galaţi: "Suntem foarte trişti, din două motive. În primul rând pentru că suntem prieteni cu ei, îi cunoşteam, şi apoi pentru că şi noi lucrăm pe elicopter şi asta ne dă de gândit foarte bine."

Joi are loc înmormântarea medicului brăilean. Laura Vizireanu a murit luni după-amiază, împreună cu alți trei colegi, după ce elicopterul SMURD în care se aflau s-a prăbușit în lacul Siutghiol din Constanța.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc