Sari la conținut

Bonus la angajare. Managerul Spitalului din Rădăuți le oferă medicilor nou veniți locuințe ieftine

Mariana Găinariu s-a născut în Călărași, a făcut facultatea la Iași şi locuieşte, de la începutul anului, la Rădăuţi. Promisiunea că va primi o locuință și faptul că maternitatea este recent renovată au convins-o să se mute în nordul țării. 

"Un avantaj este distanța. Chiria nu mai este, este modică, la primărie, cheltuielile sunt mai mici,” spune medicul neonatolog.

Alți doi medici au acceptat posturile de la Rădăuți pentru că oferta includea și un apartament pentru care chiria nu depășește 150 de lei pe lună.

”Cu siguranță a fost un atu, faptul că ni s-a promis și ni s-au dat locuințele de serviciu, plătim o chirie dar evident este important că sunt aproape de spital în felul ăsta câștigi timp,” a spus Alina Adăscăliței, medic specialist ATI.

”Bineînțeles că este un avantaj să ai unde sta când începi să o iei de la zero într-un loc nou este un avantaj, este un ajutor în sprijinul dezvoltării tale ulterioare,” a spus și Lucian Crăcană, medic specialist neurolog.

Chiar și așa, criza medicilor persistă la Rădăuți. Ar mai fi nevoie de încă 15 pentru ca activitatea să se desfășoare conform normativelor. Acum sunt 43 de medici angajați, iar 6 dintre ei se află în pragul pensionării.

Liviu Dubei, director medical Spitalul Municipal Rădăuți: „secțiile cele mai deficitare să spunem sunt Compartimentul de Primire a Urgențelor unde nu avem nici un medic în momentul de față și compartimentul funcționează prin activitatea medicilor de pe secție, secția de ortopedie cu două posturi și secția de cardiologie care la fel va avea 2 posturi.”

Pacienții sunt cei care resimt cel mai mult lipsa medicilor din spitalul de la Rădăuți.

Dorin Tibeică, manager Spitalul Municipal Rădăuți: „încercăm în zilele următoare să înaintăm în Consiliu Local, să obținem o hotărâre de Consiliu Local prin care să poată beneficia și de prima de instalare, respetiv un salariu de bază pentru prima de instalare.”

Spitalul Municipal Rădăuți deservește o zonă cu aproape 200.000 de locuitori.