Sari la conținut

Ceremonie de absolvire cu studenţi din toate colţurile lumii la UMF Iaşi 

Şeful de promoţie de la secţia în limba engleză este un tawainez. În cei 6 ani de studiu, s-a acomodat atât de tare cu Iaşiul încât şi-a întemeiat şi o familie aici.

"A fost OK, greu şi a trebuit să învăţ tot timpul şi asta te învaţă să fii doctor. Mulţumesc UMF Gr. T. Popa că au acceptat să studiez aici şi mulţumesc României pentru că am luat o soţie frumoasă şi avem acum un copil frumos," povesteşte Tsai Chen Wei, absolvent.

"Am mari emoţii şi chiar îmi dau lacrimile, ne-am bucurat mult şi a fost un efort mare şi din partea lui şi din partea noastră," spune şi Larisa Chiperi, soţiastudentului.

Un moment aparte din festivitate i-a aparţinut singaporezului Atomic Leow, în vârstă de 66 de ani, acesta fiind cel mai bătrân absolvent de medicină.

Atomic Leow, absolvent: "Senzaţia este fantastică, este un vis devenit realitate. Aştept de şase ani şi în sfârşit am terminat Medicina şi aceasta este a şasea mea absolvire. Nu mă voi pensiona până voi muri. Voi practica medicina."

Iar în ziua absolvirii i-a fost alături şi soţia, venită pentru prima dată în România.

"Sunt foarte mândră de el. Vă mulţumesc pentru tot ajutorul pe care i l-aţi dat în cei şase ani petrecuţi aici. Am avut încredere deplină în el pentru că întotdeauna a muncit din greu şi mereu a excelat la studii," spune Lee Ping Leow, soţia lui Atomic Leow.

Numărul studenţilor străini care au ales universitatea din Iaşi a fost într-o continuă creştere în ultimii opt ani. În prezent, studiază la Iaşi tineri din 84 de ţări ale lumii. Cei mai mulţi provin din Tunisia, Israel, Grecia, Franţa şi Maroc.

Lingeswari Tainanasamy, absolventă: "Este o ţară frumoasă, mă simt în siguranţă şi confortabil şi îţi oferă tot ce îţi doreşti. Nu este chiar greu să trăieşti aici, cred că este foarte drăguţ. Simţim că este propice pentru studenţi să vină şi să experimenteze ceva nou."

Vasile Astărăstoae, profesor universitar: "Peste jumătate din studenţii străini îşi fac studiile la Iaşi şi, ceea ce este mai important,  suntem cea mai cosmopolită universitate din estul Europei"

"Pentru 2500 de studenţi străini vin 10.000 de oameni cu acest prilej în Iaşi, cunosc oraşul nostru şi cunosc civilizaţia noastră şi ne apreciază," a adăugat Dragoş Pieptu, rectorul UMF Iaşi.

Anul acesta este primul în care a absolvit câte o generaţie admisă pe linia de studiu în limba franceză la Medicină şi Medicină dentară.