Cimitirele din Iași vor fi supravegheate video

Data publicării:
camera de supraveghere

Cimitirul Petru şi Pavel este unul din cele mai mari din Moldova. Aproape 10.000 de morminte sunt păzite zi şi noapte de câţiva paznici, neputincioși în fața vandalilor, spun reprezentanții primăriei, motiv pentru care aleile vor fi împânzite de camere video.

„Am primit plângeri de vandalizare a unor morminte, ceea ce ne determină să găsim măsuri suplimentare de protecţie şi în zona respectivă. Este treaba celui care va câştiga această licitaţie câte camere va amplasa pe fiecare obiectiv în parte,” a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt Primăria Iaşi

Ideea ca pe fiecare parcelă să fie camere de supraveghere stârnește reacții contradictorii în rândul contribuabililor.

„Nu ştiu dacă e corect. Pe undeva sunt şi sentimente proprii. Trebuie să ştie toată lumea că eu am venit la cimitir, la mama sau la cineva,” este de părere un trecător. 

Nu a fost stabilit bugetul ce va fi alocat. În acest moment, însă, în oraș sunt 50 de camere nefuncționale, două treimi din întreg sistemul de supraveghere ce ar trebui să monitorizeze incidentele din zonele aglomerate din oraș, și pentru care Primăria a cheltuit 200 de mii de lei.

„Sistemul de supraveghere video stradal are 70 de camere dintre care funcţionează doar 20. Acest lucru se datorează vechimii acestora precum şi lucrărilor de infrastructură demarate pe străzile din municipiul Iaşi,” a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Iaşi.

Planul de extindere a sistemului de supraveghere video include pe lângă cimitire și 130 de parcuri din oraș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri