CJ Iași face show aviatic de 40.000 EUR într-o comună, oamenii ar prefera drumuri mai bune 

Data publicării:
avion2
Ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a arătat cât sunt de dispuşi aleşii să dea bani pentru organizarea de evenimente speciale. În doar câteva minute, cu puţine tatonări din partea opoziţiei, majoritatea din Consiliul Judeţean a aprobat alocarea de 150.000 de lei pentru organizarea mitingului aviativ de pe 17 august. Suma cerută iniţial de şefii Aeroportului a fost de 200.000 de lei.
 
„Nu pot decât să fiu mulţumit că raportat la suma care era luată în discuţie la începutul şedinţei, cea de o sută de mii de lei, s-a adăugat o alta, de 50.000 de lei. De diferenţă vom încerca să facem rost prin cooptarea unor parteneri privaţi”, a declarat Marius Bodea, directorul general al Aeroportului Internațional Iaşi.
 
Dacă prin ridicarea câtorva mâini suma de 150.00 de lei a fost aprobată pentru organizarea mitingului aviatic, nu acelaşi lucru se întâmplă când vine vorba de problemele localităţilor din judeţ. O spun chiar primarii care se plâng de sumele pe care le au la dispoziţie.
 
Ce ar face primarii din comune cu 40.000 de euro? 
 
„Aş achita datoriile la drumurile care le-au făcut zăpezile, că le-au distrus toate. Sau fac o bucăţică de asfalt în comună că nu am asfalt. Extraordinar de util ar fi. Extraordinar. Primăriile suntem toate uitate, nu are nimeni grijă de noi, ne lasă să ne zbatem ca peştele pe uscat”, a declarat pentru Digi24 Iași Ionel Moraru, primarul comunei Ruginoasa.
 
„Pentru şcoli, pentru întreţinerea şcolilor, ar fi o prioritate. Sunt reparaţii curente. Aş pregăti grădinița de la Mănăstirea. O pregătesc pentru că avem probleme la acoperiş, la uşi, la geamuri”, a spus și Mirel Damaschin, primarul comunei Dagâţa.
 
Nici măcar ieşinii, pentru care se organizează mitingul, nu sunt extrem de încântaţi. 
 
„S-ar putea face cu totul altceva decât să se facă un miting. Sunt oameni necăjiţi în ţara asta, sunt multe probleme” și 
mai bine ar face drumurile în judeţ decât să aducă aviatori profesionişti. E bun şi mitingul aviatic dar dacă este adus are o tentă sută la sută de imagine a consiliulu”, sunt de părere oamenii. 
 
Şefii judeţului sunt însă fermi: mitingul aviatic se va face! Imediat după spectacolul de pe 17 august se vor porni şi lucrările de construire a unei noi piste de 2.400 m la Aeroportul Iaşi.
 
reporter: Lucian Bălteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri