Educaţie cu vânătăi. Un cadru didactic este cercetat pentru vătămare corporală

Data publicării:
COPIL PAT CENTRU DE PLASAMENT

Educatoare lucrează de 10 ani la centrul de plasament C. A. Rosetti din Iaşi. Aceasta este suspectată că a lovit, cel mai probabil cu un băţ, un băiat de 14 ani, grav bolnav, care necesită îngrijire specială.

Inspectorii de la Protecţia Copilului au început o anchetă în acest caz. Educatoarea a dat o declaraţie cu privire la cele întâmplate. Verificaţi sunt toţi angajaţii care se aflau la serviciu în momentul incidentului.

Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi: "În măsura în care personalul va fi găsit vinovat, conform regulamentului interior şi codului muncii, sancţiunile pot să meargă de la mustrare scrisă până la desfacerea contractului de muncă."

Colegii de muncă ai educatoarei se feresc să vorbească despre cele întâmplate.

Psihologii spun că violenţa, mai ales asupra unui copil abandonat de familie, poate avea efecte devastatoare. "Va acumula sentimente de frustrare, resentimente, ostilitate şi ca adult, cu siguranţă, va avea un comportament agresiv. Gestul este inimaginabil şi nu ştiu dacă poate fi catalogat într-un fel. În primul rând că violenţa, chiar şi o simplă palmă, este de neînţeles," a spus Daniela Mitrofan, psiholog.

Verificări în acest caz fac şi poliţiştii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri