Sari la conținut

Milioane de euro, în proiecte neterminate. Sala Polivalentă din Bacău intră în conservare, la patru ani de la începerea lucrărilor

Proiectul Sălii Polivalente din Bacău a fost demarat în urmă cu patru ani şi trebuia să fie gata în maximum 12 luni. După ce a turnat fundaţia, constructorul a intrat însă în insolvenţă şi a abandonat şantierul care acum se degradează.

"Structura de rezistenţă a unei săli care, din punctul meu de vedere, toată baza se aşează pe o structură de rezistenţă sănătoasă, ea din punctul meu de vedere la ora asta nu mai este sănătoasă," a explicat Cristinel Manolache, consilier local UNPR.

Cosmin Necula, deputat PSD Bacău: "banii care au fost cheltuiţi în acest proiect nu au fost cum trebuie prioritizaţi. Trebuia sa vedem mai întâi care sunt obiectivele care sunt cu adevărat necesare pentru municipiul Bacău."

Ca să poată termina lucrarea evaluata la 20 de milioane de euro, primăria Bacău a încercat să încheie un parteneriat cu Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării. Dar, din 2013 şi până acum, lucrurile au rămas în aer. 

"Nici până la ora aceasta nu avem o hotărâre finală a CNI-ului, motiv pentru care este necesar ca anul acesta să prevedem bani în buget din garanţia executată pentru a conserva lucrarea în idea în care fie vom primi finanţarea de la bugetul de stat fie vom găsi alte surse de finanţare dar nu putem să mai lăsăm în stadiul în care este lucrarea la momentul acesta," a declarat Radu Ababei, viceprimar interimar al municipiului Bacău.

Şantierul Sălii Polivalente a înghiţit deja 2 milioane de euro şi ar mai fi nevoie de încă un million de euro pentru conservarea lucrărilor.

"Strada a rămas desfundată, nu mai este nici măcar pietruită, trăim într-o mizerie cumplită , după cum vedeţi gunoaie peste tot trăieşti mai rău ca la ţară."

"După mine era mai bine să fi făcut locuinţe pentru tineret, făcea un cartier aici. Ce face cu sala asta? Cine vine aici," sunt de părere localnicii. 

Acesta nu este singurul mare proiect din Bacău intrat în conservare. Şi Spitalul Municipal a avut aceeaşi soartă după ce consorţiul de firme care trebuia să finalizeze lucrarea a dat faliment.