Sari la conținut

Ministrul Mircea Duşa, prezent la festivitatea de absolvire de la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

Absolvenții de anul acesta ai liceului Militar din Câmpulung Moldovenesc și-au luat la revedere de la colegii și dascălii alături de care au petrecut patru ani din viață. La festivitate a participat și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Absolvirea liceului militar este pentru cei mai mulți dintre tineri doar începutul carierei militare.

Vlad visează să ajungă medic chirurg într-o zonă de conflict: "Vreau să mă duc la Institutul Medico Militar din București, Carol Davilla și intenționez să ajung medic chirurg. Mi-am propus ca imediat ce voi fi în stare să operez să mă duc într-un teatru de operație." Pentru asta, în cei patru ani de liceu s-a pregătit intens. Este olimpic internațional la științe, șef de promoție și a obținut deja gradul de plutonier adjutant, cel mai mare grad pe care poate să-l obțină un licean.

Şi fetele au demonstrat că pot face performanță. "Bineînțeles că mă visez un ofițer de nădejde al Armatei Române și am de gând să rămân în țară," a spus Georgiana Rusu, absolventă a Colegiului Militar. 

După finalizarea liceului militar și promovarea bacalaureatului, absolvenții dau un examen de admitere la Academia Militară la Forțele Terestre, Navale sau Aeriene sau pot opta pentru cursurile Institutului Medico Militar. 80% din absolvenții promoțiilor anterioare au urmat și studii superioare în domeniul militar.