O tânără din Suceava, olimpică internaţională la geografie

Data publicării:
olimpica la geografie

În laboratorul de georgrafie de la Fălticeni Lorena Davidel a învăţat intens pentru competiţia de la Moscova. Privind în urmă, tânăra de 18 ani îşi aminteşte că a refuzat oferta atunci când profesorul de geografie i-a propus să meargă la olimpiada internaţională.

"A fost o întâmplare faptul că am ajuns să particip la olimpiada internaținală de geografie. În calasa a X-a domnul profesor m-a întrebat dacă doresc să particip însă am spus nu, categoric nu," îşi aminteşte tânăra.

Profesorul Marcel Porof a fost cel care a descoperit potenţialul tinerei şi a încurajat-o să înveţe geografia pentru a participa la olimpiadă. Acum a cules şi roadele muncii sale.

"Olimpiada în sine n-a fost grea, contează foarte mult momentul, noroc, trebuie să ai noroc, inspirația pe care o ai atunci, concentrarea şi să știi câte puțin din toate înclusiv calcule, interpretări, analize de grafice, diagrame," mai spune tânăra.

Marcel Porof, profesor de geografie: "am văzut un elev cu care pot colabora. Să știți că rolul nostru ăsta este, de a atrage copiii și de a-i dirija spre un domeniu complex, deosebit de complex, am spus tot timpul că geografia nu înseamnă numai munți, altitudini, înseamnă analize sinteze, probleme de logică de gândire, care-i conferă unui elev o gamă foarte largă, o zonă foarte largă de acțiune și Lorena un elev cu care m-aș putea înțelege și aș putea realiza lucrurui frumoase."

Profesorul de geografie nu este la prima performanță de acest fel. În 2012 a pregătit un alt elev care a obţinut medalia de aur la olimpiada internaţională de grografie. Lotul României din care a făcut parte şi Loreda Davidel a obținut locul I la Olimpiada Internațională de Geografie care s-a desfăzurat în perioada 10-18 august în Rusia. Elevii români au concurat cu alţi 150 de tineri din 42 de ţări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri