Sari la conținut
News Alert

Operații în premieră la Institutul Regional de Ocologie din Iași

Dispozitivul cu laser este împrumutat de la o firmă de echipamente medicale din Germania și în mod normal ar costa 90 de mii de euro. Chirurgii susţin că are numeroase beneficii pentru pacienți. „Avantajele aparatului sunt metodă modernă, minim invazivă, spitalizare scăzută, riscuri de complicaţii scăzute în mare, metodă repetitivă, ori de câte ori se poate reinterveni,” a explicat Mugurel Bosânceanu, medic primar chirurgie toracică. În plus, funcţionează simplu şi uşurează mult şi munca medicilor, înjumătăţind timpul operaţiei.

Trei pacienţi cu metastaze pulmonare au fost deja operaţi cu succes. „Recuperarea este foarte rapidă, deja din Reanimare sunt urcaţi pe etaj, asta înseamnă mai puţin de o zi de stat în serviciile de Reanimare, înseamnă consumabile mai puţine, medicamente mai puţine,” a spus Cristian Sandu, medic primar chirurgie toracică.

Conducerea spitalului iși face acum calcule ca să poată achiziționa aparatul. Dacă spitalul nu va găsi fonduri, dispozitivul cu laser va putea fi folosit timp de două luni sub formă de împrumut, timp în care vor fi operaţi 15 pacienţi.

Pe aceeași temă