Pericol în saloanele de cosmetică din Iași. Nereguli găsite în peste 90 la sută dintre saloanele controlate 

Data publicării:
salon de infrumusetare

Problemele descoperite pornesc de la neafişarea tarifelor şi lipsa contractelor de dezinsecţie şi deratizare până la utilizarea de produse expirate sau instrumentar nesterilizat.

„Am oprit definitiv de la utilizarea în cadrul prestării serviciilor de estetică şi igienă personală produse cosmetice în valoare totală de 1.154 de lei. Consider necesar ca să avertizez consumatorii să fie foarte atenţi atunci când apelează la astfel de servicii, să verifice exact tarifele pentru operaţiunile ce caracterizează aceste servicii, de asemenea, să solicite personalului din unitatea respectivă să facă dovada sterilizării instrumentarului utilizat,” a explicat Marian Grigoraș,  directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi.

Clientele saloanelor de înfrumuseţare recunosc că nu verifică întotdeauna valabilitatatea produselor.

„Am încredere, pe principiul încredere. În schimb, la manichiură m-am uitat să văd dacă dezinfectează înainte să le folosească la mine şi s-a întâmplat să nu,” spune o doamnă.

„Am mai auzit cazuri chiar de hepatită luată de la manichiură, pedichiură,” a spus o altă clientă fidelă a saloanelor de cosmetică.

Comisarii recomandă clienților saloanelor de înfrumusețare ca, în cazul în care constată nereguli, să facă sesizare la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului sau la Direcţia de Sănătate Publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri