Sătui de străzile pline de gunoi, localnicii din Podu Iloaiei au ieșit la proteste

Data publicării:
gunoi podu 2

Sătui să îndure mizeria şi mirosul emanat de gunoaie, locuitorii din Podu Iloaiei și-au strigat nemulțumirile în faţa Primăriei. Oamenii se plâng că firma de salubritate a refuzat să ridice deşeurile de două săptămâni din cauză că două asociaţii de locatari au datorii de peste 70.000 de lei. Printre cei ieșiti în strada s-au numărat şi reprezentanții mai multor firme care se tem că vor ajunge în pragul falimentului.

Culmea, primarul şi consilierii locali s-au întrunit în această dimineaţă în şedinţă extraordinară pentru a discuta despre o majorare a tarifului pentru colectarea gunoiului. În cele din urmă, proiectul edilului a fost respins.

Primarul a refuzat să discute cu oamenii, dar a primit un reprezentant al mulţimii pe holul consiliului local şi a dat asigurări că gunoiul va fi ridicat săptămânal, însă la un preţ mai ridicat în zona centrală - de 8 lei timp de trei luni.

Reprezentanţii operatorului de salubritate nu au putut fi contactați pentru a comenta situația. Locuitorii din Podu Iloaiei au amenințat că vor protesta de fiecare dată când gunoiul va rămâne neridicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri